Skip links

Anti-celulitni tretmani

Zakažite besplatnu konsultaciju sa našim iskusnim terapeutima koji će Vam ponuditi najbolju kombinaciju tretmana za Vaše stanje celulita. U ponudi imamo manuelne anticelulitne masaže.

Anti-celulitni tretman

Anticelulitni tretmani Sarajevo

Anti-celulitni tretman se izvodi u vidu masaže kože kako bi se poboljšala cirkulacija. Nakon tretmana koža postaje glatka, elastična, svježa i poboljšava mišićno tkivo pod kožom.

Ovaj proces utiče na kožu i vezivno tkivo, podstiče cirkulaciju krvi i limfe i olakšava uklanjanje viška masnoće i štetnih stvari.

Ovaj anticelulitni tretman je prirodan način (bez operacije) za uklanjanje celulita.

Tokom postupka trebalo bi klijenti da piju više vode (oko 2 do 2,5 litre dnevno) kako bi izazvali odvod viška masnoća, a toksini se mogu lakše otpuštati kroz urin.

Kod ovog anticelulit tretmana, kod pacijenta se ne mjenja prirodni ritam života, osjećate opuštenost i energiju.

Obično je potrebno 14 tretmana. Kod teških oblika celulita, tretman se može ponoviti onoliko koliko je potrebno.

Nakon postizanja željenog rezultata preporučuje se održavanje i odlazak na tretman, tokom određenog vremenskog intervala.

Postupci su veoma prijatni, a što je vrlo važno, nema nuspojava.

Treba naglasiti da je sama suština tretmana da pomogne tjelu da prilagodi degradaciju viška masnoća i toksina i da se navikne na novi, zdraviji način života.

Maderoterapija

Maderoterapija Sarajevo

Posebna tehnika masaže koristeći drvene masažere ili oklagije koje stimulišu limfnu drenažu, eliminišu celulit a samim tim postižu i detox organizma. Ovo je idealan tretman za sve one koji najviše vjeruju masažnim tehnikama za rješavanje problema celulita, ali za razliku od klasične anticelulite masaže, maderoterapijom se duplo brže i efektnije postižu rezultati.  Ovisno od vašeg tipa celulita, potrebno je uraditi jednu ili dvije serije od 10 tretmana.

Manuelna anti-celulit masaža

Manuelna anti-celulit masaza Sarajevo

U ovoj specializovanoj masaži koristi se 5 specifičnih pokreta koji dokazano razbijaju i eliminišu celulit. Manuelna masaža dozvoljava da terapeut osjeti celulit i targetovano presurom radi na tom područiju. Pokreti dodatno stimulišu limfnu drenažu. Preporučujemo 10 tretmana.

Limfna drenaža – Presoterapija

Limfna drenaza - Presoterapija Sarajevo

Lagani ritmični pokreti u vidu pumpanja učinkovito smanjuju zadržavanje vode i uzrokuju gubitak centimetara, kao i poboljšanje vaskularne i limfne cirkulacije, što rezultira detoksifikacijom i oksigenacijom tkiva. Ovaj tretman naročito se preporučuje za celulit te teške i umorne noge, otekle članke, zadržavanje vode i druga slična stanja. Ukupan efekat koji se postiže nakon osam ili deset tretmana očituje se u poboljšanom metabolizmu jer su otpadne tvari eliminirane iz dubokih tkiva te putem bubrega brzo izbačene iz sistema.