Skip links

Manikir i pedikir

Zakažite besplatnu konsultaciju sa našim iskusnim kozmetičarima koji će Vam ponuditi najbolju kombinaciju tretmana za Vaše ruke i stopala. U ponudi imamo pedikir i manikir tretmane.

Manikir

Manikir Sarajevo

Manikir je sastavni dio higijene čovjeka, podrazumijeva njegu ruku i noktiju. Kao i lice, ruke su prve na sta obratimo pažnju, kako kod sebe tako i kod drugih. Na žalost, štetni uticaji iz naše okoline, kao što su hladnoća ili razna hemijska sredstva, koja se koriste u domaćinstvu isušuju kožu ruku čineći je grubom i ispucalom. Zato je važno imati tretman manikira bar jednom mjesečno.

Pedikir

Pedikir Sarajevo

Pedikir je sastavni dio higijene čovjeka, podrazumijeva se jednom mjesečno. U sterilnu kadicu za pedikir rastvori se so koja ima antimikozno i antiseptičko dejstvo. Ona razmekšava zadebljanja na stopalu i locira dio koji treba skinuti. Poslije dobro obrađene pete i stopala prelazi se na obradu noktiju i zanoktica. Nokti se ispoliraju a zatim se uradi piling stopala. Stopalo se izmasira i na kraju se radi lakiranje ili frenč.

Medicinski pedikir

Medicinski pedikir Sarajevo

Medicinski pedikir podrazumijeva pored pored odradjenog higijenskog tretmana i saniranje problema kao što su: kurije oci, urasli nokti, žuljevi, bradavice itd…Najčešći problem koji imamo su urasli nokti, oni znaju da daju nesnosne bolove i poteškoće. Jedno od čestih oboljenja noktiju je onychauxis, zadebljanje nokatne ploče koja nastaje kao posljedica nošenja neadekvatne obuće. Tijesna obuća vrsi pritisak na nokat i dovodi do stvaranja keratinskih ćelija i javlja se često udruženo sa gljivičnom infekcijom. Topla mračna i vlažna sredina je idealna za nastanak gljivičnih oboljenja ta sredina je upravo naša cipela. Kod ovog vrlo neprijatnog problema postupak liječenja je dug ali uspješan. Uradi se higijenski pedikir, zatim se abrazivnim aparatom skine površinski sloj nokta, a potom se nastavlja sa terapijom kod kuće.