Skip links

Masaže

Relax masaža

Saloni ljepote EGE Sarajevo

Relax masaža služi za opuštanje i to je njen jedini cilj. Relax masaža je blaga, prijatna, manuelna masaža kojom se, sjedinjavanjem protoka energije, postiže opuštanje organizma.To je tretman koji je osmišljen da vas smiri i opusti, pa se relax masaža preporučuje i radi prevencije bolesti koje mogu biti izazvane stresom i nervnom napetošću.

Medicinska masaža

Medicinska masaža Sarajevo

Medicinska masaža jedna je od najučinkovitijih metoda koja je prvenstveno namijenjena rješavanju raznih fizičkih komplikacija, od bolova u vratu i leđima, trncima u rukama, problema s kralježnicom, upalom mišića i živaca, glavobolja, migrena, istegnuća, stanja nakon operacija i ozljeda, dišnih problema i slično. Neophodna za uspješno i potpuno prirodno liječenje išijasa.
Ima cilj liječenja ili ublažavanja bolnih stanja, što se postiže intenziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisikom, ubrzanjem metabolizma, smanjenjem mišićnog tonusa, itd.

Sportska masaža

Saloni ljepote EGE Sarajevo

Sportska masaža, kako sam naziv kaže ova je tehnika namijenjena sportašima. Sportska masaža ima jedan primarni cilj – ubrzati oporavak mišića od fizičkog napora. To čini koristeći smanjenje mišićnog tonusa, koji se prirodno povećava unutar treninga, te poboljšanje cirkulacije, naročito one kapilarne. Kako se tijekom izvođenja vježbi u mišićima događaju mikro-traume mišićnih vlakana, koja dovode do upala i bolova, sportska masaža je najbolji način ubrzavanja oporavka mišića.

Limfna drenaža

Limfna drenaža

Limfna drenaža posebno se preporučuje u postoperativnom razdoblju i značajno ubrzava oporavak cijelog organizma. Naime nakon operativnog zahvata dolazi do nakupljanja viška tekućine u veznom tkivu i drenaža je pritom nužna za poboljšanje opskrbe stanica kisikom, uklanjanje otpadnih tvari, te dotok hranjivih tvari krvlju. Uspješna kod problema migrena, reumatskih oboljenja, sportskih ozljeda, stresa i napetosti te cijelog spektra tegoba modernog načina života.

Anticelulitna masaza

Anticelulitna masaža je najuspješnija tehnika za rješavanje celulita. Ova masaža ne smije biti jako bolna i NIKAKO ne smije ostaviti modrice. Kod anticelulitne masaže koriste se razni pokreti (glađenje, gnječenje, pinch, trljanje) koji ne smiju biti bolni uz tendenciju kretanja prema srcu kako bi se stimulirao odvod limfe koji završava kod srca. Ova tehnika je vrlo učinkovita i kod toniziranja, veće čvrstoće i sjaja kože i poboljšavanje cirkulacije.

Maderoterapija

Maderoterapija ponuda Sarajevo

Maderoterapija, odnosi se prij svega na oblikovanje tijela, a posebno kod onih osoba kod kojih se višak masnih naslaga nepravilno gomila samo na jednom dijelu tijela. Nekima je problem salo na stomaku, nekima na bokovima dok im je stomak potpuno ravan. Ovo je način da se tretira samo problematična regija i smanji salo na samo tom dijelu tijela.

Hidžama

Hidžama Sarajevo

Hidžama je regulatorna medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije. Regulatorna je zato što lokalnim puštanjem krvi djeluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze (ravnoteža svih fakotra u međućelijskoj tekućini). Isisavanjem eliminiše se potkožni sadržaj, jer samo 10% tekućine koja izađe sadrži zdrave krvne elemente, ostalo je kongestirana (stara, zgrušana) krv, toksini od bakterija i virusa, biohemijski otpad, urea, kreatinin, višak holesterola i triglicerida.